2008. február 22., péntek

Aszalt barackos máktorta


Aszalt barackos máktorta


Hozzávalók:

6 tojás
10 dkg lágy vaj
14 dkg porcukor
20 dkg darált mák
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 db felaprított kandírozott sárgabarack

Bevonathoz:

baracklekvár
étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukor felével, eldolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mákot, a citrom héját, és a darabolt barackot. Végül beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérje keményre vert habját, amelyet a maradék cukorral vertünk fel.

Kikent, lisztezett formában, közepes, 180 °C- os sütőben sütjük ki.
Ha kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral, és bevonjuk étcsokoládés tortabevonóval.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi tartja össze ezt a tortát? Semmi lisztféle nincs benne? Akkor ez édes rántotta?

mariam írta...

Kicsit túlzás a rántottáról alkotott elképzelés...
A darált mák tartja össze.
Még nem hallottál olyanról, hogy nem kell bele liszt?
Darált olajos magvakkal (dió, mogyoró, mandula, mák)ugyanúgy lehet piskóta jellegű tésztát sütni, mintha lenne benne liszt.