2008. február 18., hétfő

Ananászos répatorta


Ananászos répatorta



Hozzávalók:



2 bögre cukor

1 bögre olaj

3 tojás

3 bögre liszt

2 teáskanál fahéj

1/2 csomag sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

2 bögre reszelt répa

1 bögre áttört ananászbefőtt

1/2 bögre befőttlé

2 teáskanál vanília / vagy egy csomag Bourbon vaníliás cukor



Elkészítés:



A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, az ananászlét, s jól kidolgozzuk.

Átszitálva adjuk hozzá az elkevert száraz adalékokat, majd óvatosan forgassuk bele az ananászt és a répát.

Egy kisebb kikent formába öntve, 175 °C - on kb. egy óráig sütjük.

Tetszés szerint díszíthetjük tejszínnel, pirított, durva diódarabokkal, marcipános figurákkal, stb.


Nincsenek megjegyzések: