
Vaníliás túrókrém torta
Hozzávalók:
Omlós tészta:
5 dkg cukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 /2 csomag sütőpor
Piskóta:
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 /2 csomag sütőpor
Piskóta:
5 tojás
10 dkg liszt
15 dkg porcukor
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
10 dkg liszt
15 dkg porcukor
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
4 db 10 dkg – os vaníliás krémtúró
1/2 citrom reszelt héja
10 dkg porcukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor
5 dl habtejszín
Kenéshez: baracklekvár
Elkészítés:
1/2 citrom reszelt héja
10 dkg porcukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor
5 dl habtejszín
Kenéshez: baracklekvár
Elkészítés:
A piskótához felverjük a tojásfehérjét, beleszórjuk a cukrot, kemény habot készítünk. Hozzáadjuk egyenként a sárgáit, végül a sütőporos, szitált lisztet.
Tortaformában, sütőpapíron kisütjük, előmelegített sütőben,180 °C - on, kb. 25 perc alatt, tűpróbáig.
Rácson kihűtjük, és két lapra vágjuk.
Tortaformában, sütőpapíron kisütjük, előmelegített sütőben,
Rácson kihűtjük, és két lapra vágjuk.
Az omlós tésztát gyorsan összeállítjuk, fél órára hidegre tesszük, majd egy kerek tortalapot sütünk belőle kb. 20 perc alatt, változatlan közepes ( 200 °C -os) lángon, jól előmelegített sütőben.
A töltelékhez a túrókrémet robotgéppel alaposan kikeverjük, ízesítjük a citromhéjjal, eldolgozzuk a cukor felével.
1 dl vízben a zselatint feloldjuk, kevergetve, langyosra melegítve.
A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, 2-3 kanállal a zselatinhoz keverünk belőle. Ekkor a zselatint a többi habhoz adjuk, és az egészet óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
1 dl vízben a zselatint feloldjuk, kevergetve, langyosra melegítve.
A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, 2-3 kanállal a zselatinhoz keverünk belőle. Ekkor a zselatint a többi habhoz adjuk, és az egészet óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
Kapcsos tortaformában töltjük meg a tortát.
Alul omlós tészta, lekvárral kenve, erre piskóta kerül, majd a túrókrém, és piskótalap.
5-6 órát dermesztjük hűtőben, majd a forma karimája mentén éles késsel, vigyázva elválasztjuk a tortát a formától, és tálcára csúsztatjuk.
Alul omlós tészta, lekvárral kenve, erre piskóta kerül, majd a túrókrém, és piskótalap.
5-6 órát dermesztjük hűtőben, majd a forma karimája mentén éles késsel, vigyázva elválasztjuk a tortát a formától, és tálcára csúsztatjuk.
Tetejét porcukorral szórjuk meg, vagy tejszínhabbal is díszíthetjük. Ebben az esetben számoljunk még kb. 2 dl habtejszínt a hozzávalókhoz.
7 megjegyzés:
Köszi szépen a receptet:) Elképesztően finom lett a torta, nem kellettek napok hogy elfogyjon :D
Örülök, hogy ízlett! :-)
Szia,
Szeretném megkérdezni, hogy mekkora torta formához van ez a mennyiség?
Köszi szépen.
Szia Kata!
Kb. 24-26 cm tortaformához.
Üdv!
Szia. Szeretném megkérdezni hogy az omlós tésztát több nappal előbb kell elkészíteni? Vagy alapból puha lesz ha megsűl? Köszönöm!
Szia! Nem kell napokkal korábban megsütni, egyszerre készítheted el a süteményt.
Nagyon szépen köszönöm! 😊
Megjegyzés küldése