
Túrótorta 2.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
1 tojás
7 dkg cukor
10 dkg hideg vaj
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
75 dkg áttört túró
10 dkg puha margarin
3 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A sóval, sütőporral kevert szitált lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, a tojással, cukorral összeállítjuk, fél órára hidegre tesszük.
Kikent, lisztezett tortaforma aljába igazgatjuk a tésztát, majd megszurkáljuk villával.
Előmelegített, sütőben,
Közben a túrót elkeverjük a lágy margarinnal, a tojások sárgájával, a pudingporral, a cukrokkal, hozzáadjuk lassan a tejet, majd óvatosan, hogy ne törjük, beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
A krémet az elősütött tésztára simítjuk, visszatesszük a sütőbe, s valamivel mérsékeltebb lángon, kb. 60- 70 percig sütjük. Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott ajtónál tartsuk benn a süteményt még 20 percen keresztül, s csak akkor vegyük ki a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése