
Tökös, aszalt szilvás torta
Hozzávalók:
25 dkg Ráma margarin
2 dl porcukor
3 tojás
1 narancs leve
2 dl hideg sütőtök püré
10 dkg aszalt szilva
4 dl liszt
kevés tej
1 csomag sütőpor
1 kiskanál reszelt narancshéj
3 tojás
1 narancs leve
10 dkg aszalt szilva
kevés tej
1 csomag sütőpor
1 kiskanál reszelt narancshéj
Elkészítés:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább verjük.
A narancs levét a narancshéjjal, a tökkel, és a vízben megáztatott, lecsöpögtetett, apróra vagdosott szilvával elkeverjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább verjük.
A narancs levét a narancshéjjal, a tökkel, és a vízben megáztatott, lecsöpögtetett, apróra vagdosott szilvával elkeverjük.
A sütőporos, szitált lisztet, és a tejet felváltva, lassanként adjuk hozzá. Annyi tejet csorgatunk hozzá, hogy kissé lágy masszát kapjunk, de ne legyen folyékony.
Kikent, lisztezett koszorú formába töltjük (tortaforma is jó), és előmelegített sütőben, mérsékelt lánggal, kb. 180 °C - on egy, másfél óráig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácson hűtjük ki, vaníliás porcukorral megszórjuk, vagy karamell öntettel vonjuk be.
Karamell öntet:
Három evőkanál kristálycukrot barnára pirítunk, hozzáadunk mogyorónyi vajat, felengedjük 2 dl tejjel vagy főzőtejszínnel, melyet elkevertünk egy evőkanál karamell ízű, vagy vaníliás pudingporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése