2008. január 11., péntek

Kávés túrótorta

Kávés túrótorta

Hozzávalók:

20 dkg darált csokis keksz
1 evőkanál vaj
4 tojás
1 pohár tejföl
1 csésze cukor
50 dkg túró
2 evőkanál neszkávé
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaforma aljába szétterítjük a kekszet, az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd lenyomkodjuk nedves kézzel a keveréket.

A tojásokat felverjük a cukorral és a tejföllel, majd hozzáadjuk a túrót. Egyik felébe a neszkávét keverjük, a másikba a fahéjat.

A fahéjasat ráöntjük a kekszre, majd rácsorgatjuk a kávésat, ettől márványos lesz a sütemény.

Előmelegített sütőben, kb.180 °C - on sütjük meg, kb. 35 perc alatt.

Tetejét tejszínnel öntjük le, s csokoládékrémet csorgatunk rá.

Nincsenek megjegyzések: