
Kugler Henrik (1830–1904) a múlt század közepétől Budapest neves cukrásza volt. Először a József téren, majd 1870-től a
Kugler torta
Hozzávalók:
Tészta: | ||||||
| | |||||
Krém: | ||||||
| | |||||
Tetejére: | ||||||
| |
Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a tojásos masszába forgatjuk.
Egy kikent, kb.
Ha kihűlt, 2 lapra szeljük.
Az étcsokoládét összetörjük kisebb darabokra, a vizet, a porcukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Kevergetve 2-3 perc alatt simára főzzük.
A puha margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt csokoládés krémet.
A tortát megtöltjük, az oldalára és a tetejére is jusson a krémből.
Reszelt csokoládéval, vagy csokiforgáccsal díszítjük, hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük.
A torta receptjét a Rama.hu receptjei között találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése