2008. január 16., szerda

Krémes mézes torta


Krémes mézes torta
Hozzávalók:
Tészta:

10 dkg Ráma margarin
reszelt citromhéj
2 kiskanál szódabikarbóna
50 dkg liszt
6 evőkanál tej
10 dkg kristálycukor
2 db tojás
3 evőkanál méz

Töltelék:

25 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
5 evőkanál búzadara
7.5 dl tej
rum
Bevonat:

15 dkg margarin
2 evőkanál tej
15 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítése:

A margarint habosra kikeverjük, beleszórjuk a szódabikarbónás, szitált lisztet, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, az olvasztott mézet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. 3 cipóra osztva 1 órára hideg helyre tesszük.

Kinyújtjuk a cipókat, a tortaforma méretének megfelelő köröket vágunk ki, és egy tepsi hátoldalán, sütőpapíron, előmelegített, 180 °C- os sütőben 6-8 perc alatt egyenként kisütjük, és kihűtjük a lapokat.

A krémhez a cukrozott tejben megfőzzük a búzadarát, és időnként megkevergetve, hagyjuk kihűlni.
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát, egy kis rumot, és sima krémmé elegyítjük.
 

A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére is kerüljön belőle.
A margarint a csokoládéval és a tejjel gőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk a mázzal a tortát.

Nincsenek megjegyzések: