
Gesztenyés almatorta
1 kerek 3 tojásos piskóta tortalap
10 dkg cukor
2 evőkanál baracklekvár
1 citrom leve
szegfűszeg
fahéj
2 tojássárgája
1 csomag vaníliaízű pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
1 teáskanál zselatin
A pudingport a tejjel, a cukorral, a tojássárgájával összekeverve sűrűre főzzük.
A piskótalapot sárgabaracklekvárral vékonyan megkenjük, egy kapcsos tortaformába tesszük, s ráreszeljük almareszelővel a gesztenyemasszát (díszítéshez félreteszünk belőle egy keveset), és rárakosgatjuk az almadarabokat.
A kihűlt pudingos krémhez hozzáadjuk a habbá vert tejszínt (ennek is egyharmadát tegyük félre díszítéshez), a kevés vízben, állandóan kevergetve, langyosra feloldott zselatint, s ráöntjük a torta tetejére. (A zselatint először 2-3 kanál habbal keverjük el, s úgy adjuk a többi krémhez.)
Hűtőszekrényben megdermesztjük.
Az oldalát is bekenjük tejszínnel, tetejét habrózsákkal díszítjük, s gesztenyével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése