
Gesztenyés keksztorta
(sütés nélkül)
(sütés nélkül)
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
10 dkg Ráma margarin, vagy vaj
10 dkg porcukor
10 dkg Ráma margarin, vagy vaj
10 dkg porcukor
Töltelék:
meggylekvár
15 dkg meggybefőtt
25 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál tej
5 dkg vaj
15 dkg meggybefőtt
25 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál tej
5 dkg vaj
Tetejére:
Tortabevonó
Elkészítés:
A kekszet a vajjal, a porcukorral összedolgozzuk.
Kapcsos tortaformába vizes kézzel belenyomkodjuk a masszát, lekvárt kenünk rá, kirakjuk meggyszemekkel.
Kapcsos tortaformába vizes kézzel belenyomkodjuk a masszát, lekvárt kenünk rá, kirakjuk meggyszemekkel.
A gesztenyepürét a vajjal és a langyos tejjel habosra keverjük, s ezt a réteget is rátesszük.
Hűtőben megdermesztjük, majd a formából tálcára téve, olvasztott tortabevonóval leöntjük úgy, hogy az oldalára is jusson.
Tejszínhabbal is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése