
Diótorta (bögrés)
Tészta:
5 tojássárgája
1 bögre cukor
5 evőkanál víz
½ bögre darált dió
½ bögre liszt
½ csomag sütőpor
1 bögre cukor
5 evőkanál víz
½ bögre darált dió
½ bögre liszt
½ csomag sütőpor
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 bögre darált dió
20 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál rum
2 csomag vaníliás cukor
1 bögre darált dió
20 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál rum
Díszítéshez: diógerezdek, vagy durvára darált/ vagdalt dió
Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, a diót, s lazán beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 180 C°-on kisütjük, tűpróbáig.
Rácson hűtjük ki, majd 3 lapra szeljük.
Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 180 C°-on kisütjük, tűpróbáig.
Rácson hűtjük ki, majd 3 lapra szeljük.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, levesszük a tűzről, és még melegen adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a diót.
A margarint robotgéppel habosra keverjük, a cukorral elegyítjük, és a kihűtött pudingos krémet kanalanként adagolva hozzá, egyneművé dogozzuk el. Keverés közben rummal is ízesítjük.
A tortát megtöltjük a krémmel, kívülről is bevonjuk.
Díszíthetjük egész diógerezdekkel, durvára darált dióval, vagy tejszínnel, csoki reszelékkel, mázzal, stb., tetszés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése