2008. január 15., kedd

Diótorta (bögrés)


Diótorta (bögrés)

Hozzávalók:

Tészta:

5 tojássárgája
1 bögre cukor
5 evőkanál víz
½ bögre darált dió
½ bögre liszt
½ csomag sütőpor

Töltelék:

1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 bögre darált dió
20 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál rum

Díszítéshez: diógerezdek, vagy durvára darált/ vagdalt dió

Elkészítés:

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, a diót, s lazán beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 180 C°-on kisütjük, tűpróbáig.
Rácson hűtjük ki, majd 3 lapra szeljük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, levesszük a tűzről, és még melegen adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a diót.

A margarint robotgéppel habosra keverjük, a cukorral elegyítjük, és a kihűtött pudingos krémet kanalanként adagolva hozzá, egyneművé dogozzuk el. Keverés közben rummal is ízesítjük.

A tortát megtöltjük a krémmel, kívülről is bevonjuk.
Díszíthetjük egész diógerezdekkel, durvára darált dióval, vagy tejszínnel, csoki reszelékkel, mázzal, stb., tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések: