2008. január 30., szerda

Csokitorta 3.


 

Csokitorta 3.


Tészta:

20 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1,5 dl tejföl
17 dkg puha vaj
10 dkg kakaópor
2 tojás

Krém:

20 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj

1 dl tejföl

lekvár a kenéshez

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük csipetnyi sóval, a cukrokkal simára keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a sütőporos, kakaós, szitált lisztet a zsíros tejföllel együtt. (Jobb, ha a vaj helyett nem használunk margarint.)

Előmelegített sütőben, papírral bélelt formában, alacsony hőfokon, kb. 160 °C-on kisütjük. Rácson kihűtjük, és félbevágjuk.

A krémhez a csokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük a tejfölt.

A piskótát megkenjük pikáns lekvárral, a krém felét rásimítjuk, a többit a tetejére kenjük.


Nincsenek megjegyzések: