
Csokitorta 3.
Tészta:
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1,5 dl tejföl
17 dkg puha vaj
10 dkg kakaópor
2 tojás
Krém:
20 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 dl tejföl
7 dkg vaj
lekvár a kenéshez
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük csipetnyi sóval, a cukrokkal simára keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a sütőporos, kakaós, szitált lisztet a zsíros tejföllel együtt. (Jobb, ha a vaj helyett nem használunk margarint.)
Előmelegített sütőben, papírral bélelt formában, alacsony hőfokon, kb. 160 °C-on kisütjük. Rácson kihűtjük, és félbevágjuk.
A krémhez a csokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük a tejfölt.
A piskótát megkenjük pikáns lekvárral, a krém felét rásimítjuk, a többit a tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése