2008. január 18., péntek

Csokis koszorútorta


Csokis koszorútorta

Hozzávalók:

14 dkg étcsokoládés tortabevonó (olvasztásra)
8 tojás
14 dkg puha vaj
1 teáskanál vaníliás cukor
14 dkg porcukor
6 dkg zsemlemorzsa
18 dkg darált mogyoró
10 dkg étcsokoládé (apró darabokra vagdalt)

Bevonásra:

7 dkg étcsokoládés tortabevonó
7 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A 14 dkg tortabevonót összetördelve, vízfürdőben felolvasztjuk.
A vajat csipetnyi sóval, a cukor felével, a vaníliás cukorral krémesre keverjük, és egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját. Végül az olvasztott csokoládéval dolgozzuk el.
 
A tojások fehérjét habosra keverjük, a maradék cukrot hozzáadva, kemény habbá verjük, s egyharmadát a csokis masszába forgatjuk.
 
A többi tojáshabhoz adjuk a zsemlemorzsát, a mogyorót, az aprított csokoládét, majd ezt is a csokis masszához keverjük.

Kivajazott, liszttel megszórt koszorúformába töltjük a tésztát, és előmelegített, 160 °C – os sütőben, kb. 1 óra alatt kisütjük.

10 percig hagyjuk hűlni a formában, borítsuk ki, és a kétféle, külön-külön felolvasztott csokoládét csorgassuk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: