2008. január 30., szerda

Csokikrémes piskótatekercs


Csokikrémes piskótatekercs

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos kakaós piskótalap, gáztepsi méretű (a kisült piskótalapot konyharuhára fektetjük, és még melegen föltekerjük.)

Krém:

4 dl tej
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
15 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
rum / vagy aroma
lekvár a kenéshez

Elkészítés:

A tejet elkeverjük csomómentesen a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük.
A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóval, rummal, s elegyítjük a lisztes masszával.

Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük pikáns lekvárral, majd a csokis krémmel, és szorosan feltekerjük. Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk.
Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: