
Csokikrémes piskótatekercs
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kakaós piskótalap, gáztepsi méretű (a kisült piskótalapot konyharuhára fektetjük, és még melegen föltekerjük.)
Krém:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
15 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
rum / vagy aroma
lekvár a kenéshez
Elkészítés:
A tejet elkeverjük csomómentesen a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük.
A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóval, rummal, s elegyítjük a lisztes masszával.
A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóval, rummal, s elegyítjük a lisztes masszával.
Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük pikáns lekvárral, majd a csokis krémmel, és szorosan feltekerjük. Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk.
Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése