
Citromtorta 4.
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 kanál cukor
1 citrom leve, reszelt héja
4 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor
Krém:
20 dkg vaj /Ráma margarin
10 dkg cukor
2 púpozott evőkanál liszt
1 citrom leve, és reszelt héja
30 dkg szitált porcukor
2 tojás fehérje
½ citrom leve
Elkészítés:
A tojás sárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját, a sütőporos, szitált lisztet, és végül a tojáshabot forgatjuk bele.
Tortaformában kisütjük, rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapra szeljük.
A krémhez a lisztet a tejjel simára elkeverjük, sűrűre főzzük állandó keveréssel, és még melegen hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Időnként megkevergetve kihűtjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, lassan adagoljuk hozzá a pépet, és teljesen elegyítjük.
A mázhoz a tojások fehérjét a cukorral, és a citromlével simára keverjük.
A tortát megtöltjük a krémmel, a citrommázzal bevonjuk, megvárjuk, míg teljesen megdermed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése