
Citromos túrótorta
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kakaós piskóta tortalap
Töltelék:
25 dkg áttört túró
10 dkg porcukor 1 csomag Bourbon vaníliás cukor 5 db citrom reszelt héja 2 dkg margarin 1 dkg zselatinpor
Díszítés:
citromhéj, vagy citromszeletek
Elkészítés:
A túrót jól kikeverjük a cukrokkal, a margarinnal, és ízesítjük a citromhéjjal. Kis lángon feloldjuk a tejben a zselatint, adunk hozzá a túrós masszából egy-két kanállal, és így elkeverve adjuk a nagyobb mennyiséghez, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.
A piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot kis kockákra aprítjuk, és óvatosan a krémbe keverjük.
A másik lapot egy kapcsos tortaformába illesztjük, ráöntjük a krémet, és a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tálalás előtt levesszük a formát, tetejét vékonyra vágott citromhéjjal, vagy citromszeletekkel és tejszínhabbal díszítjük.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése