2008. január 31., csütörtök

Citromos túrótorta


Citromos túrótorta
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos kakaós piskóta tortalap

Töltelék:

25 dkg áttört túró
10 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
5 db citrom reszelt héja
2 dkg margarin
2.5 dl tejszín kemény habja
1 dl tej
1 dkg zselatinpor

Díszítés:

2 dl tejszín habja
citromhéj, vagy citromszeletek

Elkészítés:

A túrót jól kikeverjük a cukrokkal, a margarinnal, és ízesítjük a citromhéjjal. Kis lángon feloldjuk a tejben a zselatint, adunk hozzá a túrós masszából egy-két kanállal, és így elkeverve adjuk a nagyobb mennyiséghez, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.

A piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot kis kockákra aprítjuk, és óvatosan a krémbe keverjük.

A másik lapot egy kapcsos tortaformába illesztjük, ráöntjük a krémet, és a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tálalás előtt levesszük a formát, tetejét vékonyra vágott citromhéjjal, vagy citromszeletekkel és tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: