
Barackos túrótorta
Hozzávalók:
15 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
1 tojás
7 dkg cukor
10 dkg hideg vaj
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
50 dkg áttört túró
20 dkg cukor
2 tojás
10 dkg vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Tetejére:
10 dkg barackbefőtt / idényben friss gyümölcs
5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
A sóval, sütőporral kevert szitált lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, tojással, cukorral összeállítjuk, fél órára hidegre tesszük.
Kikent, lisztezett tortaforma aljába igazgatjuk a tésztát, majd megszurkáljuk villával.
Előmelegített, sütőben,
Közben a túrót elkeverjük az olajjal, a tojások sárgájával, a pudingporral, a cukrokkal, hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, majd óvatosan, hogy ne törjük, beleforgatjuk a tojásfehérjék, és a tejszín keményre vert habját.
A krémet az elősütött tésztára simítjuk, tetejét kirakjuk barackokkal, és megszórjuk mandulaforgáccsal. Visszatesszük a sütőbe, s valamivel mérsékeltebb lángon,
Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott ajtónál tartsuk benn a süteményt még 20 percen keresztül, s csak akkor vegyük ki a formából.
2 megjegyzés:
Elkészítettem, rég vágytam már egy ilyen tortára. Finom lett, de szerintem a töltelékben sok a tej, az egy kicsit folyós lett.Vagy az alapanyagaink különbözők? Köszönöm a receptet!
Szia Ancsa!
Gondolom, alapanyagtól is függ.
A túrók között sajnos sok szerintem a silány minőségű, én is időnként rosszul választok, aztán a végeredmény sínyli meg.
Kihűlés után nem lett kötöttebb a töltelék? Mert melegen, langyosan biztosan lágyabb, és kihűlés után szilárdabb lesz.
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése