4 evőkanál sárgabarack-, / vagy szilvalekvár Elkészítés: Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Sima tésztát gyúrunk belőle, kinyújtjuk, kibéleljük vele a formát, majd megszurkáljuk egy villával, és hűtőszekrénybe tesszük fél órára. A töltelékhez a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát megkenjük lekvárral, egyenletesen elosztjuk rajta a mandulás habot, majd a tetejébe nyomkodjuk a felezett gyümölcsöket, félbevágott oldalukkal lefelé. Előmelegített sütőben, 190 °C - on 10 percig sütjük, ezután lecsökkentve kissé a hőt (175-180 C°) még 20 percig, amíg a töltelék aranybarnára sül, és megszilárdul. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése