2008. január 7., hétfő

Almás pitetorta

Almás pitetorta

Hozzávalók:

20 dkg liszt
1dl tej
1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő

Töltelék:

10 dkg cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
mazsola
dió
60 dkg alma
10 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A langyos, cukros tejben elkevert élesztőt a sózott liszttel simára gyúrjuk, letakarva duplájára kelesztjük. Kb. 25 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk, kikent formába tesszük, majd az előírásnak megfelelően elkészített pudingot rákenjük. Mazsolával, durvára vágott dióval megszórjuk, tisztított, szeletelt almával kirakjuk. 25 perc pihentetés után, kristálycukorral megszórva kisütjük.

Forró baracklekvárral megkenve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: