
Almás piskótatorta
Hozzávalók:
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
25 dkg liszt
3 dl tej
3 db alma
fahéj, cukor
5 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi só
25 dkg liszt
3 db alma
fahéj, cukor
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a sóval, a cukorral, a tojásokkal, majd felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a sütőporos, szitált lisztet.
A tészta kétharmad részét kikent, lisztezett tortaformába öntjük.
A tészta kétharmad részét kikent, lisztezett tortaformába öntjük.
Tisztított almaszeletekkel körberakjuk, fahéjas cukorral megszórjuk, majd a maradék tésztával befedjük.
Előmelegített,200 °C – os sütőben aranybarnára sütjük.
Előmelegített,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése