
Almatorta
Hozzávalók:
13 dkg cukor
16 dkg liszt
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
4 alma
vaj a forma kenéséhez
Egy tortaformát kikenünk vajjal, jó alaposan, vastagon megszórjuk az alját kristálycukorral. Kirakjuk a másik két alma tisztított, vékonyra szelt cikkeivel, és a tésztamasszát rásimítjuk.
A forma akkora legyen (közepes méretű), hogy ha a tésztát rátesszük, ne legyen túl vastag a tésztaréteg.
Közepes lángon, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt kisütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, várunk pár percet, majd késsel meglazítjuk a forma széle mentén a tésztát, kissé megmozgatjuk, és tálaló tálcára borítjuk.
A tortát nem szabad hirtelen sütni, mert a közepe nyers marad.
A tészta ne legyen vastag, mert nem sül át rendesen, és csak a cukor pirul meg a külső részén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése