
Almatorta (omlós)
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
13 dkg Ráma margarin
8 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
½ csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
1,5 kg alma
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
4 dkg durvára vagdosott dió
8 dkg darált dió
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az omlós tésztához elmorzsoljuk a sütőporos lisztet a felkockázott margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tejföllel elkevert tojássárgáját, és összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a reszelt almát a cukorral, citromhéjjal lassú tűzön, kevergetve krémesre pároljuk, addig, míg leve is elfő, majd hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük bele a vaníliás cukrot, a fahéjat, és a pudingport.
A tésztát kb. 34-
Megszórjuk a darált dióval, tetejére simítjuk az almapépet, végül meghintjük a durvára darabolt dióval.
Előmelegített sütőben,
Tálaláskor fahéjas porcukorral hintjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése