
Whiskys torta
1 evőkanál neszkávé
6 evőkanál whisky
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
1 tojás
2 tojás sárgája
5 dkg cukor
15 dkg vaj
1 csomag habfixáló
Kevergetve kissé kihűtjük mindkettőt, majd elegyítjük őket a habosra kavart vajjal, és 3 evőkanál whiskyvel.
A krémbe óvatosan beleforgatjuk a kis cukorral ízesített, habfixálóval kemény habbá vert tejszín 2/3-ad részét.
A tésztát a kapcsos tortaformába tesszük, meglocsolgatjuk a forró vízben feloldott, whiskyvel kevert neszkávéval, s ráöntjük a krémet.
A hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd a tejszín maradékát rásimítjuk.
Ha a torta teljesen megdermedt, papírsablont fektetünk a tetejére, s szépen kakaóport szitálunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése