2007. december 14., péntek

Túrós-narancsos pitetorta

Túrós narancsos pitetorta

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 tojás
13 dkg vaj
6 dkg cukor

Töltelék:
50 dkg tehéntúró
3 db narancs

1 narancs reszelt héja
20 dkg porcukor
3 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
csipetnyi só

Elkészítés:

A tésztához az adalékokat gyors mozdulatokkal összeállítjuk, s egy órára hűtőbe tesszük.
Ha nagyon kemény a tészta, egy kis jéghideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

A töltelékhez a túrót a tojás sárgákkal, a cukorral, a zsemlemorzsával és a narancs reszelt héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tisztított narancsok apró kockákra vágott húsát.
A tojásfehérjék keményre vert habját beleforgatjuk.

A kinyújtott tésztával kibélelünk egy pitetorta-formát, majd a krémet belesimítjuk. Előmelegített, 190 °C - os, forró sütőben kisütjük.

A kihűlt tortát díszíthetjük is, tejszínhabbal, vagy akár narancs-szeletekkel.

2 megjegyzés:

Gáborné írta...

Szia!
Nekem csak tortaformám van. Hány centisbe érdemes megcsinálni?
Előre is köszi:)
Szil

Receptgyűjtő írta...

Szia!
Szerintem közepes, kb. 26 cm körüliben jó lesz.(Gondolom, a Neked is hasonló van.)
Üdv!