2007. december 12., szerda

Trópusi gyümölcstorta

Trópusi gyümölcstorta

1 db 6 tojásos piskóta tortalap

Krém:
3 dl tej
2 tojás sárgája
1 csomag tejszín ízű pudingpor
3-4 evőkanál cukor
5 dl habtejszín
2 kis doboz trópusi gyümölcs-keverék befőtt
1 dl kókuszreszelék

Tetejére:
banán-, narancs-szeletek, datolya, tejszínhab, - tetszés szerint
1 csomag tortazselé por / vagy 1 púpozott kávéskanál zselat

Elkészítés:

A pudingport a tojások sárgáival, a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, s kevergetve kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, a díszítéshez félretesszük belőle az 1/3-ad részét, a többit beleforgatjuk a pudingos krémbe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a leszűrt gyümölcsöket.

A tortát 3 lapra szeljük, a kapcsos tortaformában töltjük meg a krémmel.

Hűtőbe tesszük dermedni pár órára, bevonjuk tejszínhabbal, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel.

Leöntjük a befőtt levében, lassú lángon felolvasztott, kevergetve langyosra hűtött zselével. Tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: