2007. december 1., szombat

Őszibarackos joghurt- torta


Őszibarackos joghurt-torta

Hozzávalók:

Piskóta:

3 db tojás
9 dkg kristálycukor
6 dkg liszt

Krém:

3 pohár natúr joghurt
25 dkg porcukor
5 dl habtejszín
1 doboz őszibarackbefőtt és a leve

1 dl víz
3 dkg zselatinpor

Díszítésre: tejszínhab, őszibarack szeletek

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, hozzákeverjük egyenként a tojássárgáját, majd a szitált lisztet.

Tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát, s előmelegített sütőben, 180 °C- on, 10 -15 perc alatt kisütjük.

Kihűtjük, a formába tesszük vissza.

A joghurtot elkeverjük a porcukorral, és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével.

Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.

A krémet ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük 2 -3 órára, s
miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk.

2 dl befőttlével, 1 dkg zselatinnal, és 6 dkg cukorral zselét főzünk. Langyosra hűtjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a gyümölcsöt.

Ha a zselé megszilárdult, a tortát a forma oldala mentén éles késsel meglazítjuk, oldalát tejszínhabbal díszítjük.


19 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elkészítettem a hétvégén, és isteni finom!! Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki!:)

mariam írta...

örülök, hogy ízlett! :-)

Névtelen írta...

Azt szeretném tudni h hány szeletes lesz ha a recept alapján teszem hozzá a hozzávalókat??mekkora tortafomra szükséges??

mariam írta...

Szia!
Ez egy átlagos nagy torta, kb. 24-26 cm-es formában meg lehet csinálni, és 16 szeletre vágható ebben az esetben.

Unknown írta...

Szia!
A baracktorta nagyon finom. Ribizlivel is kipróbáltam és azzal is hihetetlen jó.
Klaudia

Névtelen írta...

mekkorak kell legyenek a joghurtos poharak?

mariam írta...

175 grammosak

Névtelen írta...

Gyönyörű a torta és biztos nagyon finom is. Szeretném elkészíteni, de nem vagyok valami gyakorlott tortakészítő, ezért lenne néhány kérdésem. A piskótát mikor kihűtöttük ketté kell-e vágni és közé tenni egy réteg krémet, vagy egy rétegű a torta és a tetején lesz krém csak?A barackos díszítés a tetején nagyon szép, de hogy kezdjek hozzá?A szélétől vagy a közepétől kell kezdeni kirakni? Üdv: V.R.

mariam írta...

Szia V.R.!

Ez egy vékony tésztalap lesz, így a krémet erre lapra kell simítani.
Kívülről befelé haladva könnyebb a díszítést összerakni.
Sok sikert kívánok!

Névtelen írta...

gratulálok a recepthez

mariam írta...

Köszönöm! :-)

Névtelen írta...

Piskóta helyett használhatok háztartási kekszet?

mariam írta...

Ha arra gondolsz, hogy kirakod keksszel a forma alját, akkor szerintem az úgy nem lesz jó, kemény marad a krém alatt a keksz.

Névtelen írta...

üdv.
fiú létemre 3x-szor csinálom meg a tortát!
valami eszméletlen finom a krém. Oda kell figyelni, de nem nehéz és tetszetős is.
Köszi a receptet! nagy kedvenc lett, jobban szeretik itthon, hamarabb elfogy mint a 10 ezres cukrász torta.

mariam írta...

Nagyon örülök, hogy tetszett!:-)
Gratulálok, hogy fiú létedre ilyen ügyes vagy! :-)

Névtelen írta...

Kedves Receptadó,
kerestem valami könnyű nyári tortát így leltem rá erre az oldalra. Megcsináltam és nagyon finom lett! Köszönet érte! Barbara

mariam írta...

Kedves Barbara! Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlett! :-)

Névtelen írta...

Szia,ma megcsináltam ezt a tortát,még hátra van a díszítés de már most tele van a forma.Járt így más is rajtam kívül?Egyébként hihetetlenül finom,pedig még kész sincs...

mariam írta...

Szia!
Egy átlagos 26 cm-es formához való mennyiség ez, ha kisebb a forma, jobban kitölti a mennyiség. Remélem, azért jól sikerült, és ízlett a torta! :-)