
Ünnepi narancstorta
Hozzávalók:
10 dkg reszelt fehér csokoládé
8 dkg vaj
pici só
1 csomag vaníliás cukor
1/4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
8 dkg cukor
5 tojás
1 evőkanál narancslikőr
20 dkg darált mogyoró
2 teáskanál sütőpor
8 dkg vaj
pici só
1 csomag vaníliás cukor
1/4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
8 dkg cukor
5 tojás
1 evőkanál narancslikőr
20 dkg darált mogyoró
2 teáskanál sütőpor
Rátét: 2 db tisztított narancs szeletelve
Krém:
Krém:
0.5 dl citromlé
1 citrom reszelt héja
2 dl narancslé
8 dkg porcukor
1 tojás
3 - 4 dkg étkezési keményítő
1 dl víz
2 dkg vaj
Tetejére:
2 dl tejszín kemény habbá verve
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
1 citrom reszelt héja
2 dl narancslé
8 dkg porcukor
1 tojás
3 - 4 dkg étkezési keményítő
1 dl víz
2 dkg vaj
Tetejére:
2 dl tejszín kemény habbá verve
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük, majd a likőrt, a sütőporos darált mogyorót, s a legvégén a reszelt csokit adjuk hozzá.
A tojások keményre vert habját apránként, óvatosan keverjük bele a masszába.
Előmelegített sütőben, 170-
Rácsra téve hűtjük le.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, visszatesszük a kapcsos formába, ott töltjük meg.
A citromlevet, citromhéjat, narancslevet a cukorral, a tojással, az étkezési keményítővel, a puha vajjal, a vízzel robotgéppel habosra keverjük,
Kevergetve lassú tűzön felforraljuk, alacsony hőfokon még kb.1 percig főzzük.
A krémet a tortalapra simítjuk, vékony narancs szeletekkel rakjuk ki, rátesszük a felső lapot, és kihűtjük.
A cukros, habfixálóval felvert tejszínhabbal bevonjuk.
A citromlevet, citromhéjat, narancslevet a cukorral, a tojással, az étkezési keményítővel, a puha vajjal, a vízzel robotgéppel habosra keverjük,
Kevergetve lassú tűzön felforraljuk, alacsony hőfokon még kb.1 percig főzzük.
A krémet a tortalapra simítjuk, vékony narancs szeletekkel rakjuk ki, rátesszük a felső lapot, és kihűtjük.
A cukros, habfixálóval felvert tejszínhabbal bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése