2007. december 14., péntek

Narancsos-túrós torta




Narancsos-túrós torta

6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

1 dl étolaj

Krém:

25 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja

Narancsos rátét:

7 dl szénsavas narancsízű üdítő / Fanta, Miranda, stb.
2 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós, sütőporos, szitált lisztet, lassan csorgatjuk bele az étolajat, s végül a tojások keményre vert habját forgatjuk a masszához.

Előmelegített, 180 °C- os sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácson kihűtjük.

A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a reszelt citromhéjat.

A rátéthez az üdítővel csomómentesre keverjük a pudingport, folyamatos keveréssel forrásig melegítjük, majd kihűtjük.

A tortát két lapra szeljük, a formába tesszük vissza az alsó lapot, így kerül rá a krém, majd a következő lap, s erre a narancsos rátét.

Ha jól megdermedt hideg helyen, a forma karikáját levesszük, s tálcára helyezve kínáljuk a tortát.

Nincsenek megjegyzések: