2007. december 11., kedd

Narancsos-diós torta



Narancsos-diós torta

Hozzávalók:

20 dkg margarin
4 tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vanília cukor
2 narancs leve
1 narancs reszelt héja
5 dkg liszt
5 dkg darált dió
1 csomag sütőpor

Krém:

2 dl tejszín
0.5 dl narancslé
0.5 dl narancs szörp
1 dl tej
1 evőkanál zselatin
1 narancs

Tetejére: 10 dkg tortabevonó

Elkészítés:

A margarint csipetnyi sóval habosra kavarjuk, majd a cukrokkal fehéredésig habosítjuk, eldolgozzuk a tojások sárgáival, s a reszelt narancshéjjal ízesítjük. Felváltva keverjük hozzá a sütőporos, szitált lisztet, a narancslevet, és a darált diót.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a masszába.

Egy kapcsos tortaformát papírral bélelünk, beleöntjük a masszát, s előmelegített sütőben, 160 ºC fokon megsütjük.
A tortát rácson hűtjük ki teljesen.

A töltelékhez a tejszínt a narancsszörppel, a narancs levével kemény habbá verjük, óvatosan elkeverjük a tejben melegítve feloldott zselatinnal, belekeverjük az apróra darabolt narancsot, és megtöltjük vele a tortát.

Ha teljesen megdermedt, bevonjuk mázzal, és díszítjük.

2 megjegyzés:

Petra írta...

Üdv!

Létezik, hogy jól vannak megadva az adagok a tésztához?

Ksözönöm, Petra

Receptgyűjtő írta...

Szia Petra!
Elég régen tettem fel, nem emlékszem, honnan a recept, de minden bizonnyal ezek a hozzávalók.
Üdv: Marica