Narancsos-diós torta
Hozzávalók: 20 dkg margarin
4 tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vanília cukor
2 narancs leve
1 narancs reszelt héja
5 dkg liszt
5 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
Krém:
2 dl tejszín
0.5 dl narancslé
0.5 dl narancs szörp
1 dl tej
1 evőkanál zselatin
1 narancs
Tetejére: 10 dkg tortabevonó
Elkészítés:
A margarint csipetnyi sóval habosra kavarjuk, majd a cukrokkal fehéredésig habosítjuk, eldolgozzuk a tojások sárgáival, s a reszelt narancshéjjal ízesítjük. Felváltva keverjük hozzá a sütőporos, szitált lisztet, a narancslevet, és a darált diót.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a masszába.
Egy kapcsos tortaformát papírral bélelünk, beleöntjük a masszát, s előmelegített sütőben, 160 ºC fokon megsütjük.
A tortát rácson hűtjük ki teljesen.
A töltelékhez a tejszínt a narancsszörppel, a narancs levével kemény habbá verjük, óvatosan elkeverjük a tejben melegítve feloldott zselatinnal, belekeverjük az apróra darabolt narancsot, és megtöltjük vele a tortát.
Ha teljesen megdermedt, bevonjuk mázzal, és díszítjük.
2 megjegyzés:
Üdv!
Létezik, hogy jól vannak megadva az adagok a tésztához?
Ksözönöm, Petra
Szia Petra!
Elég régen tettem fel, nem emlékszem, honnan a recept, de minden bizonnyal ezek a hozzávalók.
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése