2007. december 10., hétfő

Narancskrémes charlotte

Narancskrémes charlotte

Hozzávalók:

6 tojás sárgája
1 evőkanál liszt

3.5 dl tej
3 dl tejszín
1 dl narancslé
5 dkg cukor

4 narancs
5 evőkanál narancsdzsem /esetleg sárgabarack lekvár
2-3 evőkanál cukor

3 dl habtejszín
25 dkg babapiskóta

Elkészítés:

A tojások sárgáit összekeverjük a liszttel, a cukorral, felfőzzük a tejes, tejszínes, narancsleves keverékkel. Kevergetve kihűtjük.

A dzsemet összefőzzük a cukorral, és a kisebb darabokra vagdosott naranccsal.

A tojáskrémet összeforgatjuk óvatosan a kemény habbá vert tejszínnel.

Babapiskótával kibéleljük egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, körberakosgatjuk a forma szélét álló piskótákkal. Az alsó piskótákat megkenjük a dzsemes masszával, majd ráterítjük a tojásos krém felét. Ezután jön ismét a gyümölcsös dzsem, és a maradék tojásos krém.

Másnapig a hűtőben pihentetjük. Tálaláskor levesszük a tortakarika szélét, és tetszés szerint díszítjük.


Nincsenek megjegyzések: