Narancskrémes charlotte
Hozzávalók:
6 tojás sárgája
1 evőkanál liszt
3.5 dl tej
3 dl tejszín
1 dl narancslé
5 dkg cukor
4 narancs
5 evőkanál narancsdzsem /esetleg sárgabarack lekvár
2-3 evőkanál cukor
3 dl habtejszín
25 dkg babapiskóta
Elkészítés:
A tojások sárgáit összekeverjük a liszttel, a cukorral, felfőzzük a tejes, tejszínes, narancsleves keverékkel. Kevergetve kihűtjük.
A dzsemet összefőzzük a cukorral, és a kisebb darabokra vagdosott naranccsal.
A tojáskrémet összeforgatjuk óvatosan a kemény habbá vert tejszínnel.
Babapiskótával kibéleljük egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, körberakosgatjuk a forma szélét álló piskótákkal. Az alsó piskótákat megkenjük a dzsemes masszával, majd ráterítjük a tojásos krém felét. Ezután jön ismét a gyümölcsös dzsem, és a maradék tojásos krém.
Másnapig a hűtőben pihentetjük. Tálaláskor levesszük a tortakarika szélét, és tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése