2007. december 1., szombat

Napóleon torta

Napóleon torta

Hozzávalók:

6 tojássárgája
20 dkg porcukor
20 dkg lágy vaj / margarin
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál rum

2.5 dl tej
25 dkg babapiskóta
5-6 db mogyorós csók elmorzsolva
5 dkg tortadara
25 szem meggybefőtt / cukrozott cseresznye

Elkészítés:

A tojások sárgáját vízfürdőben habosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a rum felét, s kihűtjük.

A vajat habosra kavarjuk a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, s kanalanként elegyítjük a tojásos krémmel.

A többi rumot a tejbe öntjük, s gyorsan megmártjuk benne a piskótákat (nem eláztatva őket).

Egy tortaforma alját kirakjuk a piskótákkal, rákenjük a krém negyed részét, megszórjuk a mogyorós morzsalék felével, s megismételjük ezt a műveletet.

A krémből maradjon a bevonásra.

4-5 órára hűtőben dermesztjük, tálra szedjük, majd az oldalát, tetejét bevonjuk a krémmel, s megszórjuk a tortadarával.

A szeleteknek megfelelően kirakjuk a meggyszemekkel, s mint a tortát, úgy szeleteljük.

Külön tálkában kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.

Nincsenek megjegyzések: