
Meggyes csokoládétorta
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
7 tojás
10 dkg vaj
20 dkg cukor
8 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg darált mandula
Krém:
50 dkg meggy (vagy 1 üveg meggybefőtt)
1 csomag vaníliás pudingpor
2 tasak vaníliás cukor
3 dkg mandulapehely
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor
2 dkg csokoládé
Elkészítés:
15 dkg étcsokoládét megolvasztunk gőzfürdőben, majd hűlni hagyjuk. A vajat csipetnyi sóval kikeverjük, a cukorral habosra verjük, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáit, majd a sütőporos, szitált lisztet, a mandulát, és az olvasztott csokoládét is. A tojásfehérjéket felverjük, s az előző keverékbe forgatjuk.
Egy tortaforma alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített (
A mandulapelyhet aranysárgára pirítjuk, kihűtjük, az 5 dkg étcsokoládét finomra reszeljük. A tejszínt a habfixálóval és egy csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tortalap kivájt belsejét elmorzsoljuk, 3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a reszelt csokoládéval elkeverve a tejszínhabba forgatjuk, s a krémre egyengetjük.
Tetejét körben kirakjuk a meggyszemekkel, mandulapehellyel díszítjük, és egy kevés porcukorral szórjuk meg. A 2 dkg csokoládéból forgácsokat faragunk, a félretett morzsával együtt a tortára szórjuk.
3 megjegyzés:
Hány cm-es formához való a recept ?
Hány cm-es tortaformához való a recept ?
26-28 cm kb. Üdv!
Megjegyzés küldése