
Marcipános álomtorta
5 tojássárgája
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg étcsokoládé
25 dkg Ráma margarin
1 tojás
1 dkg étkezési keményítő
10 dkg vágott, pirított mandula, pisztácia
10 dkg csokoládé
A piskótát 4 lapra szeljük.
A csokikrémhez vízgőz fölött sűrűre főzzük az adalékokat, kihűtjük, majd elegyítjük a habosra kevert margarinnal.
A marcipánt a tejszínnel, a tojással, és az étkezési keményítővel felforraljuk, kevergetve kihűtjük.
A torta alsó két sorába a csokis krém kerül, a harmadik rétegként fehér krém lesz.
Kívülről is bevonjuk, megszórjuk mandulával, vágott pisztáciával, tejcsokoládéval díszítjük, - tetszés szerint, mindenki fantáziájára bízva.
2 megjegyzés:
A csokikrémből nekem konkrét csokileves lett, a krémhez köze sincs. Valószínűsítem, hogy én vagyok béna: kamaszkori zseniális tortaköltemények után sorozatos felnőttkori kudarcok érnek. :( Nem értem, miért.
Szomorú vagyok, mert most dobhatom az egészet a kukába... (ismét...)
Szia!
Szia Vaide!
A krém elkészítéséhez ajánlom figyelmedbe a "Reform torta" krémjének elkészítésénél leírtakat, gyakorlatilag ugyanez, mint ennek a tortának a csokikrémje:
http://www.tortaimado.hu/2011/03/reform-torta.html
Érdemes beleolvasni, kicsit nagyobb odafigyelést és türelmet kíván, egyébként nagyon finom krém lesz belőle.Annál a tortánál szándékosan mélyedtem el a részletek leírásába.
Sajnálom, hogy nem sikerült, amíg nem ismertem a buktatóit, jártam vele így én is korábban, - ha ez vigaszt jelent számodra.:-)
Mi nem dobtuk kukába, elkanalaztuk.. :-)
Megjegyzés küldése