2007. december 18., kedd

Mandulahabos torta

Mandulahabos torta

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap

30 dkg befőtt / vagy idény szerinti gyümölcs
6 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
3 evőkanál lekvár
10 dkg darált mandula

Bevonásra: 2-3 dl habtejszín
3-5 dkg szálasra vágott mandula az oldalára (meg is piríthatjuk

Elkészítés:

A piskótát 2 lapra szeljük, a gyümölcsöt elosztjuk rajtuk.
A tojásfehérjéből csipet sóval habot verünk, hozzáadjuk a cukrot is, s azzal együtt verjük tovább, míg jó kemény állaga nem lesz.
A végén hozzáadjuk a mandulát.

Ezt a habot a gyümölcsre kenjük mindkét lapon, s előmelegített forró sütőben, külön-külön kb.10 perc alatt rózsaszínűre sütjük őket.
A lapokat egymásra helyezzük, s óvatosan kissé összenyomjuk.
Az oldalát lekvárral kenjük be.
Ha kissé megkötött rajta, a tortát tejszínhabbal bevonjuk, belenyomkodjuk óvatosan a szálas mandulát, s kihűtjük.

Díszíthetjük a gyümölccsel is, amit a töltelékhez használtunk.

Nincsenek megjegyzések: