2007. december 20., csütörtök

Karácsonyi torta

Karácsonyi torta

Hozzávalók:

15 dkg porcukor
15 dkg Ráma margarin
5 tojás
15 dkg őrölt dió
½ citrom reszelt héja
3 evőkanál rum

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük egyenként a tojások sárgájával, a cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéját, rumot, diót, és a tojásfehérje habját.

Papírral bélelt tortaformában kisütjük közepes hőfokon, kb. 35 perc alatt.

A kihűlt tésztát két lapra vágjuk, pikáns lekvárral megkenjük.


Díszíteni többféleképpen tudjuk.
Sablont készítve megszórhatjuk porcukorral (szitálva), oldalát vékonyan lekvárral kenve, bevonhatjuk durvára tört dióval, vagy kekszmorzsával.

Cukormázat is készíthetünk:
A mázhoz 2 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé kell, kikeverve.
Ha a langyos sütőbe visszatesszük, ropogós lesz tőle a torta teteje.

Csokoládé bevonattal is készülhet.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon jó egyszerüen imádom bár a gyerekeim ninscenek anyira megelégedve vele,szerintem jó.

mariam írta...

Köszönöm szépen, hiába, nem egyforma az ízlésünk! :-)