
Hozzávalók:
6 - 8 tojásfehérje
tojásonként 7 dkg porcukor
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
bármilyen idénygyümölcs
Elkészítés:
Ez a torta maradék tojásfehérjéből készülhet, a tojásfehérje mennyisége változó lehet.
A fehérjét habosra kavarjuk, és a porcukorral nagyon kemény habbá verjük.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a habot.
Nagyon lassú tűznél inkább csak szárítjuk, mint sütjük.
Amikor a teteje kissé megpirul, kivesszük a formából, óvatosan lehúzzuk róla a papírt, és tálcára helyezzük.
A hideg tejszínt nagyon kemény habbá verjük a habfixálóval, és egyenletesen rákenjük a tortára, majd gyümölcsökkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése