
Gesztenyetorta
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg liszt
6 db tojás
5 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
10 dkg meggylekvár
1 csomag vanília cukor
25 dkg Ráma margarin
3 cl rum
2 cl meggylikőr / el is hagyható
10 dkg meggybefőtt
2 dkg zselatinpor
Az egyikhez a 3 tojásból 5 dkg gesztenyemasszával, 5 dkg cukorral, és a fele mennyiségű, sütőporos, szitált liszttel készítjük el a tésztát, s kerek lapot sütünk belőle.
A másik laphoz 3 tojást, a kakaóport, 5 dkg cukrot, a maradék sütőporral kevert lisztet használjuk fel.
A lapokat előmelegített sütőben,
A lapokat a lekvárral töltve, meggyel kirakva egymásra illesztjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük a likőrrel.
A zselatint kevés forró vízzel feloldjuk, valamennyi habbal elkeverjük, s így adjuk a hab teljes egészéhez.
A tortára kerül a gesztenyekrém, s ha a hűtőben megdermedt, bevonjuk a hab 2/3 –ad részével. A többiből rózsákat nyomunk a tetejére, s meggyel is díszíthetjük, vagy gesztenyemorzsával, tetszés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése