2007. december 8., szombat

Gesztenyekrémes diótorta


Gesztenyekrémes diótorta

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
14 dkg darált dió
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

Krém:

25 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
kevés rum
25 dkg gesztenyemassza
1 vanília pudingpor
3 dl tej

Tetejére:
1 tábla tortabevonó csoki
tejszínhab

Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadunk 6 kanál vizet, a
kakaót, darált diót, a sütőporos, szitált lisztet, s jól kikeverjük. A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.
Két tortalapot sütünk belőle, előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon.

Krém:

A margarint a cukorral és a rummal kikeverjük, kétfelé osztjuk, felébe gesztenyemasszát keverünk, és rákenjük az egyik lapra.

A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük, ha kihűlt, a margarinos krém másik részéhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és rátesszük a másik lapot.

Tetejét csokimázzal vonjuk be, s tejszínhabbal díszítjük, tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések: