
Falusi almatorta
Hozzávalók:
10 dkg cukor
12 dkg puha vaj
20 dkg liszt
4 db alma
2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál baracklekvár
½ citrom reszelt héja
½ csomag sütőpor
csipetnyi só
A vajat habosra kavarjuk, elegyítjük a cukorral, ízesítjük a citromhéjjal, s egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Alaposan kidolgozzuk.
A sütőporos, szitált lisztet, a tejjel felváltva keverjük a masszához, csipetnyi só hozzáadásával.
A tésztát kikent, lisztezett formába töltjük, tetejét kirakjuk hámozott, bevagdosott tetejű, fél almákkal. Az almákat kissé benyomkodjuk a tésztába, majd citromlével meglocsolgatjuk, hogy ne barnuljanak meg.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük ki, kb. 40-50 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük!
A lekvárt felforrósítjuk, a tortára kenjük, és melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése