2007. december 7., péntek

Falusi almatorta


Falusi almatorta

Egyszerű, gyors, és finom!

Hozzávalók:

2 tojás
10 dkg cukor
12 dkg puha vaj
20 dkg liszt
4 db alma

1 dl tej
2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál baracklekvár
½ citrom reszelt héja
½ csomag sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:

A vajat habosra kavarjuk, elegyítjük a cukorral, ízesítjük a citromhéjjal, s egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Alaposan kidolgozzuk.

A sütőporos, szitált lisztet, a tejjel felváltva keverjük a masszához, csipetnyi só hozzáadásával.

A tésztát kikent, lisztezett formába töltjük, tetejét kirakjuk hámozott, bevagdosott tetejű, fél almákkal. Az almákat kissé benyomkodjuk a tésztába, majd citromlével meglocsolgatjuk, hogy ne barnuljanak meg.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük ki, kb. 40-50 perc alatt.

Tűpróbával ellenőrizzük!

A lekvárt felforrósítjuk, a tortára kenjük, és melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: