
Diókrémes torta
30 dkg porcukor
10 kanál víz
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliaízű pudingpor
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg Ráma margarin
1 csomag vaníliás cukor
Előmelegített,
A tejet a pudinggal és a cukor felével felfőzzük, amikor felforr, beleszórjuk a diót, s még 1-2 percig főzzük. Kavargatva kihűtjük, s jól eldolgozzuk a csipetnyi sóval, és a maradék cukorral habosra kevert margarinnal. Rummal ízesítjük.
A tortát megtöltjük, külső részére is maradjon a krémből, s tetszés szerint díszítjük.
Lehet rá csorgatni csokoládét, és olvasztott cukorban mártott egész diókkal dekorálhatjuk.
4 megjegyzés:
Nagyon finom, nagyon egyszerű elkészíteni, elronthatatlan. Én fele de egész nyers diókkal díszítettem, azzal is elfogyott! :)
Köszönöm a receptet, Mariann!
Nagyon örülök, hogy ízlett!:-)
Muszáj Ráma vajat használnom? :)
Nincs jelentősége, hogy vajat vagy maragarint használsz, ízlés kérdése.
Megjegyzés küldése