2007. december 5., szerda

Diókrémes torta

Diókrémes torta

Hozzávalók:

4 tojás
30 dkg porcukor
10 kanál víz
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Krém:

3 dl tej
1 csomag vaníliaízű pudingpor
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg Ráma margarin

0.5 dl rum
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd kikeverjük a sütőporos, szitált liszttel is. A végén forgatjuk bele a tojások fehérjének keményre vert habját.

Előmelegített, 180 °C fokos sütőben kisütjük, kerek tortaformában.

A tejet a pudinggal és a cukor felével felfőzzük, amikor felforr, beleszórjuk a diót, s még 1-2 percig főzzük. Kavargatva kihűtjük, s jól eldolgozzuk a csipetnyi sóval, és a maradék cukorral habosra kevert margarinnal. Rummal ízesítjük.

A tortát megtöltjük, külső részére is maradjon a krémből, s tetszés szerint díszítjük.

Lehet rá csorgatni csokoládét, és olvasztott cukorban mártott egész diókkal dekorálhatjuk.

4 megjegyzés:

Boribon írta...

Nagyon finom, nagyon egyszerű elkészíteni, elronthatatlan. Én fele de egész nyers diókkal díszítettem, azzal is elfogyott! :)
Köszönöm a receptet, Mariann!

mariam írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett!:-)

Névtelen írta...

Muszáj Ráma vajat használnom? :)

mariam írta...

Nincs jelentősége, hogy vajat vagy maragarint használsz, ízlés kérdése.