2007. december 13., csütörtök

Csokoládétorta 2.


Csokoládétorta 2.

Hozzávalók:

Tészta:

3 tojás
25 dkg porcukor
5 dkg olvasztott, langyos vaj / vagy 1 dl olaj
2 evőkanál kakaópor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
½ citrom héja

Krém:

3 dl tej
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj / margarin
15 dkg porcukor
rum / vagy aroma

lekvár

Elkészítés:

A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vajat, a kakaót, csipetnyi sót, a citromhéjat, majd a sütőporos, szitált lisztet, s végül a tojások keményre vert habját.

Kikent aljú, papírral bélelt tortaformában, közepes hőmérsékleten kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
A kisült tésztát rácson kihűtjük.

A krémhez a kakaóval kevert lisztet a tejjel sűrűre főzzük állandó keveréssel, majd időnként megkeverve kihűtjük.
A margarint habosra kavarjuk a cukorral, elegyítjük a krémmel, s rummal ízesítjük.

A tortát 3 lapra szeljük, a legalsó lapot pikáns lekvárral kenjük meg, a következőt és a tetejét a csokis krémmel.


7 megjegyzés:

antamelin írta...

Karácsonykor van/volt a párom születésnapja! Akkor készítettem el neki ezt a tortát! Szupernagyonfinom lett! Köszönöm a jó receptet! :)

Viszont most alig találtam meg... :(

Receptgyűjtő írta...

Örülök, hogy ízlett és jól sikerült!
Utólag sok boldog szülinapot a párodnak!

Pajor Beáta írta...

Üdv!

Nagyon tetszik ez recept, azt szeretném kérdezni hogy tehetek e rá marcipán bevonatot, és ha igen mennyit és hogyan:)

Pajor Beáta írta...

Üdv!

Ezt a torta receptet szeretném megcsinálni marcipán bevonóval, hogyan csináljam? Légyszi segíts!:)

mariam írta...

Szia!
Ebben a bejegyzésben részletesen le van írva, hogyan kell a marcipánt használni:
http://www.tortaimado.hu/2008/12/marcipn-hasznlata-bevonshoz.html

Andi írta...

Kedves Mariam!

Nagyon tetszenek a receptjeid és nagyon finomak is:) Ezt a csokitortát szeretném megsütni,az lenne a kérdésem hány centis sütőformát használjak?

Köszönöm

mariam írta...

Köszönöm Andi a dicséretet! :-)
Kisebb forma elég, ha 3 rétegben akorod vágni, kb. 20-22 cm.