2007. december 16., vasárnap

Csokitorta



Csokitorta

Hozzávalók:

2 tojás
1.5 dl olaj
1.5 dl tej
2 evőkanál mézsűrűségű cukorszirup
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
1 ½ kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A hozzávalókat kikeverjük robotgéppel 2 – 3 perc alatt, s előmelegített, 170 °C - os sütőben, kikent aljú, papírral bélelt tortaformában, kb. 40 perc alatt kisütjük.

Tűpróbát alkalmazzunk, s ha nem ragad a tűre a tészta, akkor jó.

Rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, s kihűtjük.

Bármilyen krémmel tölthető, csokoládémázzal vonjuk be, tetszés szerint.

Cukorszirup

Forrásban lévő vízhez adjunk ugyanannyi cukrot, újraforrásig kevergessük, néhány percig főzzük, s közben a felszínén keletkezett habot szedegessük le. Vegyük le a tűzről, és lehűlés után készen van a cukorszirup. Ha többet készítünk egyszerre, fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, üvegpalackban a hűtőben tudjuk tárolni.



A képen látható fotó illusztráció, ez a mennyiség kis méretű tortaformához megfelelő.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Remek ötlet krémbe a Mascarpone,gratulálok!!!

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm szépen, a kivitelezés, és a recept nem az én érdemem, de a Mascarpone-s krém valóban jól illik hozzá.