2007. december 16., vasárnap

Csokitorta 2.

Csokitorta 2.

Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
3 tojás
8 dkg cukor
5 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Bevonat: étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés:

Gőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, beleszitáljuk a sütőporos, szitált lisztet, és végül hozzáadjuk az olvadt csokoládét is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és előmelegített, 220 °C - os sütőbe tesszük.
10 percnyi sütés után alább vesszük a hőmérsékletet kb. 190 °C - ra, és további fél órán át sütjük még a tortát. Tűpróbával ellenőrizzük!

Rácson hagyjuk kihűlni, tortabevonóval bevonjuk, és díszítjük.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

biztos h 5dkg liszt? nem 50?

mariam írta...

Szia!
50 dkg már egy kelt pitéhez kellene.Ez a mennyiség egy kis tortához elegendő.