2007. december 13., csütörtök

Csokis pitetorta

Csokis pitetorta

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 tojás
13 dkg vaj
6 dkg cukor

Krém:

25 dkg csokoládé
3 tojás
2 tojássárgája
3 dl tejszín

Díszítés: mandulaforgács, vagy csokimáz, vagy porcukor

Elkészítés:

A tésztához az adalékokat gyors mozdulatokkal összeállítjuk, s egy órára hűtőbe tesszük.

Ha nagyon kemény a tészta, egy kis jéghideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

A csokoládét darabokra tördeljük, és a 1 dl tejszínnel vízgőz fölött megolvasztjuk.

A tojásokat, a tojás sárgákat a csokoládéhoz öntjük, s a maradék tejszínhabot belekeverjük.

A tésztát kinyújtjuk, egy alaposan kikent pitetorta formát kibélelünk vele, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük.

A kihűlt tortát porcukorral szórjuk, vagy mandulaforgáccsal, csokimázzal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: