
Csokis-mogyorós fatörzs
7 kanál porcukor
10 dkg darált dió
1.5 evőkanál liszt
1.5 kávéskanál kakaópor
1 narancs leve, reszelt héja
5 dkg pirított, hámozott, durvára darált/ vagdosott mogyoró
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
10 dkg reszelt étcsokoládé
25 dkg Ráma margarin
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rum
4-5 evőkanál pikáns lekvár
Kikent, papírral bélelt gáztepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes lángon. Nedves konyharuhára borítjuk, azzal együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját a cukorral vízgőzben, állandó keveréssel besűrítjük, hozzáolvasztjuk a csokoládét, levesszük a tűzről, s hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, a rummal, a narancs héjával és levével, kanalanként beledolgozzuk a csokis krémet.
Megszórjuk a mogyoróval, a mazsolával, szorosan feltekerjük.
A krémmel bevonjuk, és díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése