
Csokis gesztenyekrémes torta
Tészta:
10 dkg liszt
18 dkg cukor
6 tojás
2 dkg olvasztott vaj
2 dkg kakaópor
½ csomag sütőpor
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
10-15 dkg porcukor
rum
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, sárgáit egyenként adjuk hozzá, majd a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, és a vajat dolgozzuk bele.
Előmelegített sütőben, kerek tortaformában,
A gesztenyemasszát habosra keverjük a vajjal, a cukorral, kakaóval, kevés rummal ízesítjük, s a végén beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját is.
A tortát 3 lapra szeljük, megtöltjük a krémmel, hideg helyen dermesztjük, majd csokoládéval bevonjuk. Tetszés szerint díszítjük.
6 megjegyzés:
Ez valami isteni lett, köszönöm szépen! Szuper recept!
Örülök, hogy ízlett! :-)
Mekkora formához van ez a mennyiség?
Kb. 24 cm-es.
Mennyi idő alatt sül meg?
Mint egy átlagos piskóta, sütőtől függően, kb. 25-30 perc.
Megjegyzés küldése