2007. december 11., kedd

Csokis gesztenyekrémes torta


Csokis gesztenyekrémes torta

Hozzávalók:

Tészta:
10 dkg liszt
18 dkg cukor
6 tojás
2 dkg olvasztott vaj
2 dkg kakaópor
½ csomag sütőpor

Krém:
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
10-15 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor

3 dl habtejszín
rum

Tetejére: 10 dkg tortabevonó

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, sárgáit egyenként adjuk hozzá, majd a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, és a vajat dolgozzuk bele.

Előmelegített sütőben, kerek tortaformában, 180 °C fokos sütőben kisütjük, rácson kihűtjük.

A gesztenyemasszát habosra keverjük a vajjal, a cukorral, kakaóval, kevés rummal ízesítjük, s a végén beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját is.

A tortát 3 lapra szeljük, megtöltjük a krémmel, hideg helyen dermesztjük, majd csokoládéval bevonjuk. Tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: