2007. december 17., hétfő

Csokis diós torta

Csokis diós torta

Hozzávalók:

Tészta:

8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió

Krém:

25 dkg Ráma margarin
3 evőkanál kakaópor
10 dkg cukor
1 tojássárgája

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A habba állandó keverés mellett lassan hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját, a sütőporos, szitált lisztet, és a diót.
Úgy sütjük, mint a piskótát, előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 35-40 percet.

Krém :
A kakaóport a cukorral és kb. 2 dl vízzel sűrűre főzzük. A tűzről levéve állandó keverés mellett lassan belekeverjük a tojássárgáját, majd amikor teljesen kihűlt, a margarinnal krémet keverünk belőle.

A kész, kihűlt tortalapot három részre vágjuk.

Mindegyik lapot meglocsoljuk egy pici rummal, megkenjük őket krémmel egymásra téve, s a torta tetejét és az oldalát is bevonjuk.

Végül megszórjuk az oldalát darált dióval, tetejét habzsákkal díszítjük tejszínhabbal, és a töltelék krémjével.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én megcsináltam ezt a tortát, ízre finom, csak a krém nem jó mert folyik!
Szerintem rossz.
Mindent úgy csináltam ahogy írja mégis folyik.Még zselatint is raktam bele...Az se sokat segített sajnos!
Úgyogy ha valaki csinált ilyet és jó neki a krémje az légyszíves írja le hogy hogy csinálta..
Köszönöm:Ariel

mariam írta...

Szia Ariel!
Talán az volt a baj, hogy nem hűlt ki a cukros tojásos massza. Bár a receptből ez nem derül ki, hogy hidegen kell elkeverni, de úgy egyértelműbb lenne.
Sajnálom, hogy nem sikerült.
javítom a receptet.
Üdvözlettel: Marica