2007. december 15., szombat

Ananászos-citromos torta


Ananászos-citromos torta

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos kakaós piskóta tortalap

6 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
25 dkg vaj /Ráma margarin
15 dkg porcukor
3 citrom leve, 2 citrom reszelt héja
8 csepp mandula aroma
½ dl narancslikőr
10 dkg ananászbefőtt
5 dkg pirított mandulaforgács

Elkészítés:

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, lehűtjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, elegyítjük a pudinggal, a citrom levével, reszelt héjával, az aromával. A krémből félreteszünk a díszítéshez (6-8 evőkanál).

A piskótát két lapra szeljük, az alsót meglocsoljuk a likőr felével (ha nincs likőrünk, az ananászkonzerv levét is használhatjuk).

Megkenjük a krém 1/3-ával, a kis darabokra vagdalt ananásszal megszórjuk, s erre egyengetjük a krém másik 1/3-ad részét.

Rátesszük a második lapot, amit szintén megöntözünk a likőrrel, a krém maradékával pedig bevonjuk. Hűtőbe tesszük pár órára.

A félretett krémmel, habzsákkal díszítjük, oldalára mandulaforgácsot tapasztunk.

2 megjegyzés:

Izabella írta...

Én kipróbáltam egyszerűen elkészithető, és nagyon finom.
Csak egyre kell vigyázni, ne zöld szinű aromát adjunk hozzá::))
Csak a szinén változtat ugyan , de fehéren szebb lett volna.

Izabell

mariam írta...

Szia!
Örülök, hogy tetszett! :-)
Ami az aromát illeti, egyszer jártam így én is, egy nagyon nem zöldnek elképzeld torta esetében.Nem győztem korrigálni, végül sikerült halvány zöld színű krémmel kiegyeznem, bár az íze nagyon finom lett annak is.