
Tészta:
30 dkg liszt
1 evőkanál cukor
csipetnyi só
18 dkg puha vaj
6 evőkanál jeges víz
Töltelék:
1 kg alma
12 dkg cukor
5 dkg barna cukor
2 evőkanál liszt
1 citrom leve és reszelt héja
csipetnyi szerecsendió
csipetnyi fahéj
Elkészítés:
A tésztához összeállítjuk a cukrot, lisztet, sót, a vajat, s annyi jeges vizet teszünk hozzá, amíg összeáll. Hűtőbe tesszük egy órára.
A tisztított almát vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. A cukrot, fűszereket, citromhéjat, s a lisztet összekeverjük, és hozzáadjuk az almát.
Kivajazunk alaposan egy pitetorta formát, a tészta egyik felét kinyújtjuk, és a formába igazítjuk. Beleöntjük a tölteléket úgy, hogy középen magasabb legyen.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, beborítjuk a tölteléket, középen bevágjuk, szélein a redőkhöz nyomkodjuk.

Előmelegített sütőben, 200 °C - on 10 percig, majd csökkentve a hőmérsékletet, 180 °C - on kb. egy órán át sütjük.
A tortát langyosan kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése